Φιλοσοφία

Σε μια εποχή που οι αξίες συνεχώς υποχωρούν, το περιβάλλον καταστρέφεται, και το μέλλον των παιδιών μας γίνεται όλο και πιο αβέβαιο, θελήσαμε να αντισταθούμε και να συμβάλλουμε, με σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη φύση και με συνέπεια στα πιστεύω μας, στη διαμόρφωση ενός τέτοιου φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, που να επιτρέπει και στις επόμενες γενιές να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν.

απαξίωση των αρχών
Μόνο όταν όλοι ενεργούμε υπεύθυνα και συνειδητά προς το κοινό συμφέρον, όταν είμαστε ειλικρινείς ο ένας απέναντι στον άλλο, όταν αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως μέρος του συνόλου της  κοινωνίας και της φύσης, όπου το καθετί επιδρά και δέχεται επιδράσεις, και δεν πορευόμαστε σαν ανεξάρτητη μονάδα, θεωρώντας ότι ο κόσμος μένει ανεπηρέαστος από τις ενέργειες μας, τότε μόνο θα υπάρξουν σταθερές βάσεις για μια κοινωνία με δυνατότητα εξέλιξης και αντοχής στο χρόνο.

ολοένα και αυξανόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος
Εφαρμόσαμε τις μεθόδους της  βιολογικής γεωργίας για να βελτιώσουμε και να επαναφέρουμε, όσο αυτό είναι ακόμα δυνατόν, τη γονιμότητα στο έδαφος, τη βιοποικιλότητα και την ισορροπία στη φύση, απαλλάσοντάς την από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Αυτό όμως δεν ήταν για μας αρκετό. Στραφήκαμε στη βιοδυναμική γεωργία, η οποία υπερκαλύπτοντας τη βιολογική, λαμβάνει υπόψη της τη φύση στην ολότητα της με τον Κόσμο, και αξιοποιώντας κοσμικές δυνάμεις στοχεύει στην συνεχή αύξηση του χούμους στο έδαφος, στην ανάπτυξη εύρωστων και υγειών φυτών, στην παραγωγή ποιοτικώς αναβαθμισμένων προϊόντων και παράλληλα στη δημιουργία έντιμων σχέσεων μεταξύ παραγωγών, μεταποιητών, εμπόρων και καταναλωτών.  

υποβάθμιση των προϊόντων διατροφής
Η διατροφή του ανθρώπου είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία και την ευεξία του. Πρέπει να ανταποκρίνεται στην ολότητα των αναγκών του, και να του εξασφαλίζει τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και εξέλιξη.
Ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερο από αυτό που τρώει!

Για αυτό, εμείς που παράγουμε προϊόντα για τη διατροφή του, πρέπει υπεύθυνα και με ήσυχη συνείδηση, να καλλιεργούμε προϊόντα αξιόπιστα και υγιεινά, να μεταποιούμε τα προϊόντα της φύσης φυσικά και να τα εμπορευόμαστε ηθικά.


βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας
Η φύση δεν είναι η βάση της δικής μας μόνο ύπαρξης, αλλά θα πρέπει να  αποτελέσει τη βάση και για τις επόμενες γενιές. Στόχος μας είναι να τη διαφυλάξουμε, και με τις επεμβάσεις μας να προσφέρουμε δύναμη και ζωντάνια στο έδαφος και στα φυτά, να προστατεύσουμε τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλουν από αλόγιστες ενέργειες και να προωθήσουμε εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισής τους για να μπορέσουμε να κληροδοτήσουμε  τη φύση και στα παιδιά μας.

Ειλικρίνεια , εντιμότητα, σεβασμός, πνεύμα συνεργασίας, πράξεις συνειδητές που θα συνοδεύονται από συνέπεια και δεν θα αγνοούν τις αξίες και τις αρχές είναι οι βάσεις για την κοινωνική μας ύπαρξη και συνέχεια.

Αυτά θα αποτελέσουν τις παρακαταθήκες μας.

Επιλέξαμε την ονομασία «Ατραπός» για να δηλώσουμε, ότι η επίτευξη αυτών των στόχων είναι μια επίπονη και αέναη προσπάθεια ενάντια στις σύγχρονες σειρήνες που οδηγούν τη φύση αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις και αξίες σε αδιέξοδο. Μια προσπάθεια που έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε, γιατί είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι μόνο αυτό το μονοπάτι μπορεί να μας οδηγήσει στο μέλλον.